Luni-Vineri 7:00-15:00
Toate produsele
1 l bulion dashi
115 g pastă miso roșie
80 g tofu
25 g alge marine wakame
1 ceapă de primăvară
2 ridichi
sare
1 felie de algă kombu
1 l de apă
1 mână de fulgi de pește bonito (katsobushi)
50 g ciuperci Shiitake uscate
Se înmoaie ciupercile Shiitake uscate în apă fierbinte timp de 30 de minute.
Se pun apoi algele kombu și Shiitake tocate într-o oală cu apă timp de 30 de minute. Chiar înainte de punctul de fierbere, se adaugă fulgii de bonito și se lasă la infuzat timp de cel puțin 10 minute. Se strecoară bulionul printr-o pânză de mestecat. Se pun deoparte ciupercile Shiitake, se clătesc și se readuc în bulion.
Se reîncălzește bulionul dashi și se adaugă pasta miso chiar sub punctul de fierbere. Nu mai fierbeți bulionul. Se strecoară din nou supa și se condimentează cu sare.
Se pun într-un castron tofu tăiat cubulețe, alga wakame, ceapa de primăvară tocată și ridichile tăiate felii subțiri. Se toarnă bulionul.
Dificultate Număr de porții Timp de preparare Timp total
ușor 4 30 min 50 min